Jätkates rabarberiteemal...
Sattusin peale ühele Pirkka retseptile, mis nägi rabarberipiruka kohta põnev välja. Loomulikult tuli mul kange tahtmine ise sama asi järgi teha ja tegingi. Nagu arvata oli siis oli sedaveidi keeruline ilusti lõigata ja süüa, küll aga meeldis mulle selle välimus. Maitse poolest oli hea, uuesti tehes lähevad rabarberid aga pirukasse siiski tükkidena.
põhi:
150g võid
1 muna
3dl jahu
1,5dl suhkrut
1,5tl küpsetuspulbrit
täidis:
250g kohupiima
200g hapukoort
2 muna
2dl suhkrut
2spl sidrunimahla
1tl vaniljesuhkrut
peale:
u. 250g rabarberit
2spl suhkrut
Vahusta rasv suhkruga, lisa muna. Sega kuivained omavahel ja lisa taignale. Suru taigen vormi põhja ja äärtesse.
Sega täidiseained omavahel ja vala vormi.
Lõika rabarberid pikisuunas õhukesteks ribadeks ja pane need tihedalt üksteise kõrvale täidise peale. Raputa suhkruga üle.
Küpseta 200 kraadise ahju allosas umber 40 minutit.
3 comments:
Hmm, kas tõesti on rabarbrit veel saada? Meil hakkab põõsas alles augustis uusi võrseid ajama.
Ehee - mina printisin ka selle retsepti Pirkkast välja, just välimuse pärast :)
Praegu küll pole kuigi siin on kõike kauem kui eestis aga ma vahepeal blogimisega looderdanud ja alles nüüd juunialguse retseptid kirja pandud. :P
Post a Comment