14.2.08

Riisipõhjaga tuunikalapirukas

Mida teha toidukorrast üle jäänud keedetud riisiga. Ühe hea idee leidsin Katariinan keittiössä-blogist, nüüd on see äraproovitud ja tulemus oli väga maitsev. Rääkimata võidust tervislikkuses; muretaigna asemel on pirukapõhjaks "riisitaigen". Originaalretseptis oli täidises kala ja piruka peal tomativiilud, minu variandis olid kalal seltsiks punane paprika ja rohelised oliivid.

põhi:
4dl keeduriisi
1/2 hakitud sibulat
1 muna
2spl õli
soola, karrit, valget pipart

Sega põhja ained ja suru määritud vormi põhja ja äärtesse.

täidis:
2prk tuunikala
1/2 hakitud sibulat
1 punane paprika
paar peotäit rohelisi oliive
2 muna
3/4dl piima
2dl juustu

Pane kala, paprika ja oliivid põhjale. Sega ülejäänud täidise ained ja vala vormi. Küpseta 200 kraadises ahjus 30-40minutit.

1 comment:

Anonymous said...

Tegin seda pirukat. Olin ammu mõelnud, et mida kasutada muretaigna asemel pirukapõhjaks. Riisipõhi jäi väga hea. Peale panin tuunikala, tomatit ja rohelisi oliive. Viis inimest ja viis minutit ning pirukas otsas!!