4.2.08

Ciabattad

Tõeliselt krõbe koorik ja kuum-pehme sisu, tilgake head oliivõli peale ja mõnus maitseelamus on garanteeritud. Vähemalt mulle. :)
Retsept on Pereköögi koduste leibade-saiade erist, meie tegime kahe suure pätsi asemel 10 väikest.
2 pätsi
5dl külma vett
25g pärmi
2tl soola
1dl rukkijahu
9-10dl nisujahu
2sl oliivõli
1sl siirupit

Pärm soolaga vedelaks, juurde vesi ja pool nisujahust. Lisa rukkijahu, õli, siirup ja seejärel ülejäänud nisujahu; tainas peab jääma väga pehme. Riputa pinnale jahu, kata kauss rätikuga ja lase 1,5-2 tundi kerkida. Kummuta tainas töölauale, sõtku läbi ja jaga pooleks. Moodusta küpsetuspaberiga kaetud plaadile kaks piklikku pätsi. Lase kaetult pool tundi kerkida. Küpseta ahju allosas 200kraadi juures 20 minutit. Pane plaadile kuumuskindla nõuga keevat vett, millest tõusev aur muudab leibade pealispinna eriti hapraks. Lase lahtiselt jahtuda ja tarvita võimalusel samal päeval.

7 comments:

Eva said...

Tunnen huvi, miks on retseptis just külm vesi kui pärmiseenele meeldib ju soe?

Eva said...

Tänud retsepti eest! Järgi proovitud:
http://evakook.blogspot.com/2008/02/ciabatta.html

Anonymous said...

Tere, ciabatta retsept tundub väga hea, poest neid kogu aeg ostnud, tahaks nüüd ka ise proovida. Kuid mis asi on 1 sl siirupit? On seda poest saada või mis asi see on? Ise kahjuks natukene võhik :o(. Tänud ette, Kadri

qsti said...

Kadri, poes on müügil hele ja tume suhkrusiirup, Dansukkeri tooted. Muuhulgas piparkoogitaigna tegemiseks hästi mugav ja hea asi.

http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=450&ProductPage=1&ProductID=10174&GroupID=754

Kui osta ei taha siis ajab suhkur ka asja ära. ;)

qsti said...

Vaata sealt toodete alt hele ja tume suhkrusiirup:
http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=451

Anonymous said...

Tänan Qsti! Lähen poodi luurele :o) siirupi luurele!
Ja Sinu imehead sarvesaiad proovisin eile järgi, väga head. Ma ise sain küll ainult 2 tk, kuid kj-le oli see piisav. Tegelik põhjus selles, et said lihtsalt nii kiirelt otsa.
Edu Sulle,
Kadri

Missisryan said...

Mina lisasin sellele retseptile veel rosmariini ja kuivatatud j6hvikaid. Soovitan ka proovida, jube hea saab niimoodi.