14.2.08

Ingveri-shokolaadikook

Kook pühendusega kõigile, kes mulle armsad ja ingverile.
Selle aasta sõbrapäevakoogi variantidena oli mul peas päris mitu mõtet (see kook ei olnud üks neist). Kuna ma otsustada ei osanud ja samal ajal kogemata Fazeri lehel ingveri-shokolaadikoogiretsepti otsa juhtusin, otsustasin hoopis seda teha. Esiteks sellepärast, et minu suhe ingveriga ei ole nii hea kui tahaksin ja teiseks on sama lugu ka "raskete" shokolaadiste kookidega (kuigi see vist polegi kaalujälgija seisukohalt väga kurb)...millal oleks parem aeg nendega sõprussidemeid tugevdada kui mitte sõbrapäeval.
Kook tuli hea, minu pilt ei anna küll päris täpselt edasi seda tekstuuri (ja maitset) aga Fazeri foto saab sellega fantastiliselt hakkama. Lingin ta siia ja rohkem kommentaare polegi tarvis. Ingverist veel niipalju, et see muutis selle raskelt shokolaadise koogi "elavamaks" (särtsakamaks).

200g võid
200g tumedat shokolaadi
4 muna
3dl tuhksuhkrut
2,5dl jahu
4spl kakaod
0,25dl värsket ingveri (riivituna)
2tl küpstuspulbrit

Sulata või, tükelda juurde shokolaad ja lase sel sulada, sega. Vahusta munad ja tuhksuhkur ning lisa veidi jahtunud või-shokolaadisegu munavahule. Sega kuivained omavahel ja lisa ettevaatlikult taignale. Viimasena lisa riivitud ingver.
Vala määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi (24cm) ja küpseta 180 kraadises ahjus 25minutit.

2 comments:

Evelin said...

see pilt neäb nii isuäratav välja! kas sisujäi tõesti servadega võrreldes nii pehme? tundub maitsev.

head valentini!:)

qsti said...

Aitäh! :)

Panen pärastpoole enda foto, iseasi palju sellest Fazeri foto isuäratavast pehmest sisust seal paistab.

Aga sisu ongi täpselt selline nagu pildil, need servad olid tegelikult ka hästi pehmed.

Täna hommikul, öö külmkapis veetnuna, on see koogisisu ikka selline.