22.2.08

Toorjuustukook (küpsetatud)

Järjekordne kook, mis innustust saanud Sekasoppa Marie blogist, koguseid muutsin veidi. Mõnus vaheldus tavalisele küpsis-või põhjale oli sinna lisatud ingver ja kaneel. Toimis koos õrna ja suht neutraalse maitsega täidisega suurepäraselt. Lisaks värsked (sügavkülmast) marjad.

põhi:
200g digestive
75g sulatatud võid
0,5tl ingveri
0,5tl kaneeli

Purusta küpsised, lisa purule kaneel ja ingver ja sega sulavõiga. Suru segu lahtikäiva vormi põhja.

täidis:
400g maitsestamata toorjuustu
200g hapukoort
3 muna
1dl suhkrut
1/4tl soola
1tl vaniljesuhkrut
1 sidruni koor ja mahl

Sega toorjuust läbi ning seejärel mikserda koos hapukoorega ühtlaseks. Lisa ükshaaval munad. Lisa suhkrud ja sool. Riivi juurde sidrunikoor ning pigista täidisesse ka sidrunimahl. Sega ühtlaseks.
Vala vormi ning küpseta 175 kraadises ahjus u. 45min.

2 comments:

Anonymous said...

hei. mis sa arvad, kas see sama retsept toimiks toorjuustu asemel kohupiima + ricotta seguga ka? ehk siis 400g toorjuustu asemel 200g kohupiima ja 200g ricottat? või ehk isegi rohkem ja vähendada hapukoort (või isegi üldse mitte hapukoort panna:)).

aitäh,
koogilemb

Anonymous said...

koogilemb, sa mõtled kohupiima all pastat/kreemi mitte paksu teralist, eksole? Et siis ricotta annaks seda paksemat tekstuuri ja kohupiim (hapukoor) lisab pehmust ja teeb kogu asja sametisemaks. Mina jätaks sinu variandis hapukoore ära ja teeks kohupiima ja ricottaga. Või siis ricotta ja paksu kreeka jogurtiga hoopis. :)