26.2.08

Pääsukesetordi kaunistus

Kõigepealt rullisin toatemperatuuril martsipanipalli tuhksuhkrusel alusel õhukeseks (paar-kolm millimeetrit).

Järgmisena joonistasin musta "toiduvildikaga" martsipanile pääsukese piirjooned:

















Värvisin-maalisin pääsukese kasutades musta, tumesinist (turjaosa, tiivad) ja pruunikaspunast (kõhu- ja lõuaalune...suures maalimishoos :) unustasin, et kõhualune peab ju valge olema...kuna valget värvi polnud, tupsutasin kõhualuse üle tuhksuhkruga). Seejärel värvisin rohelist, sinist ja kollast värvi kasutades tausta. Erinevaid toone sain geelvärve veega "lahjendades". Tausta värvima hakates avastasin, et olin martsipani peale rullimist alusel ümber keeranud ja seega oli aluse muster martipanimustriks saanud...õnneks olid need ringid ainult äärtes.

Valmis pildil lasin veidi aega kuivada ja panin selle siis toidukilesse.

Järgmisel päeval läks pilt tordile; täidise(kihtide) peale panin biskviitkihi, millele määrisin "liimiks" õhukese kihi vahukoort ning tõstsin pildi tordile. Surusin toidukile abil õrnalt kinni.

Ning kaunistasin tordi küljed ja pildi ääred vahukoorega.

6 comments:

muhm said...

sul on annet!

Anonymous said...

überluks!
vahva!

qsti said...

Aitäh :) ande kohta ma ei oska midagi öelda aga mõnus ajaviitmise tegevus on see küll.

Gegegerda said...

Huvitav, kust neid vildikaid võiks osta (või tellida)? Ja palju maksavad?

Anonymous said...

Kas martsipan tuli ilusti alusepealt 2ra?

qsti said...

Tuli küll! Kui vähegi on meeles rullimisalus natukese tuhksuhkruga üle raputada siis pole probleemi.