Mõnus soolane küpsetis kohvilauale. Mina tegin enda lemmiku kalkunisingiga kuid hästi (paremini?) sobivad kõik veidi tugevama maitsega singid, salaami või segu mitmest erinevast maitsest. Paprika, sinihallitusjuust ja murulauk annavad "keeksi" maitsele viimase lihvi. Lihtne teha ja lõpptulemus on maitsev. Algne retsept Snellmanilt.
2dl kartuliputru või
3/4dl kartulipüreepulbrit + 1 1/2dl vett või piima
4 muna
100 sulatatud võid või margariini
1dl piima või vett
4dl jahu
4tl küpsetuspulbrit
1/2tl soola
1dl väikeseid paprikatükke
180-300g kuubikuteks lõigatud sinki
3spl sinihallitusjuustu
3spl hakitud murulauku
Määri vorm ja riputa see üle riivsaiaga. (Kuumuta 1,5dl vett või piima ja sega see kartulipüreepulbriga, lase jahtuda.) Sega kartulipudru juurde munad, jahtunud sularasv ja piim.
Sega kuivained omavahel ja lisa koos murendatud juustu, murulaugu, singi- ja paprikatükkidega taignale. Tõsta tainas lusikaga vormi ja küpseta 175 kraadises ahjus u. 1 tund.
1 comment:
Siis töeliselt hea keeks ,soovitan järgi proovida.Meil külalised söid ja kiitsid.Töin ka töökaaslastele maitsta,sain hea kokka tittli,tänu sinu retseptide.
Post a Comment