Siin siis üks Inglismaal populaarne kook, mille tegemiseni kuidagi pole jõudnud kuigi plaanidesse sai see võetud juba päris ammu (saadet Come Dine With Me vaadates oli see kook erinevates menüüdes mitu korda sees ja sealt see ka kummitama jäi). Koostisosasid vaadates tundub kook hirmmagus ja osalt ka seetõttu lükkasin proovimist edasi kuigi netis ei tundunud keegi selle üle kurtvat. Küll aga jätkus igalpool banoffee kohta kiidusõnu.
Läheneva "parim enne" kuupäevaga kondenspiimapurk oli lõpuks suurimaks innustajaks ja tehtud see kook sai. Kui esimese ampsu võtsin siis üllatusin meeldivalt. Kook on hästi mõnus, midagi pole üleliia ega puudu. Lihtne valmistada ka.
põhi:
250g kaeraküpsisseid või Digestive küpsiseid
50g sulatatud või
täidis:
400g purk suhkruga kondenspiima
3-4 banaani
kate:
2 pakki vahukoort
2tl suhkrut
Keeda kondenspiima 2-2,5 tundi kinnises purgis, nii et vesi koguaeg keeks. Ära unusta vahepeal vett lisada!
Purusta küpsised, sega sulavõiga ning suru lahtikäiva vormi põhja. Küpseta 180 kraadises ahjus u. 10 minutit. Lase põhjal jahtuda ning seejärel libista serveerimisalusele.
Määri keedetud kondenspiim küpsisepõhjale ja tõsta kook umbes tunniks külmkappi. Kata kook banaaniviilude ja vahustatud koorega.
11 comments:
See oli Šotimaal ka hästi popp :) Muide, lubasin seda teha ülejärgmisel nädalal õepoegade sünnipäevale - nami-namis retseptki selle jaoks ammu juba lisatud.
ma olen tükk aega sellel koogil silma peal hoidnud, aga no tegemiseni pole veel kuidagi jõudnud.... aga tundub isuäratav!
Hei, ostin täältä Suomesta eesti tarvike kaupasta kondensoitua maitoa, joka on valmiiksi keitetty ja valmiiksi sokeroitu. Nimeltään se on Rududu ja siinä joku nallen kuva, joka syö kulhosta ruskeaa toffeeta? Tiedätkö onko se jo valmista kastiketta esim. Banoffe torttuun? Vai pitääkö sitä vielä keittää? Kiitos jos vastaat? :)
Hei, itse olen aina käyttänyt sinisellä etiketillä olevaa keittämätöntä tiivistemaitoa, Rududu on käyttövalmis sellaisenaan (tuotapa pitää itsekin testata).
Kiitos paljon sinulle :)
Hyvää ja makoisaa kesää!
Anonyymi, joka kysyi siitä Rududusta.
See küpsisepõhi sai küll nadivõitu... tegin tavaliste küpsistega ka muidugi, aga 50g võid tundub kuidagi jube vähe.. minu meelest võtsin ma praegu ahjust lihtsalt pruunistatud küpsisepuru, kardan, et libistada seda küll ei õnnestu :) Proovin targu sealsamas alusel selle koogi valmis teha :) Maitset see ilmsesti ei mõjuta ;)
Huvitav kas vahukoort saaks kohupiimaga ka asendada...või nt vahukoore-kohupiima seguga?
Huvitav kook - kui poleks seda kahe tunnist kondentspiima keetmist, teeks ka.
Mardikas, äkki siis see Rududu juba valmiskeedetud kondenspiim sobib sulle. Kook on mõnus, täitsa tasub proovimist.
Seda kooki olen mina juba aastaid teinud ja tõesti on ta imemaitsev! Head asja ei peagi kilode kaupa sisse ajama - piisav väikesest tükist :) mmmmm...!
Graateful for sharing this
Post a Comment