26.7.09

Maasikakook

Tahtsin midagi sellist aga mitte päris. Mitmete retseptide ainetel panin kokku kõrvaloleva koogi, taigna retsept Toidutarest, keedukreemi retsept juuli GF-st John Torode'i retseptist ja kate ühest blogist, kuhu googeldades sattusin. Taigna võib valmis teha eelmisel päeval.
Maasikasektorid sättisin suure hoolega kenasse ritta aga kui katet peale kallasin siis otsustasin seda teha "ääreni" ja seega pole maasikaid näha ning kook ei näe nii ahvatlev välja kui pidi aga maitsed kõik paigas.
Kirjas retsept, mis peaks sobima suure koogi valmistamiseks, ise tegin väikesesse vormi (18cm). Poole muretaignast panin sügavkülma ja laps sai väikese kausikese ülejäänud maasikakatet koos maasikate ja keedukreemiga nahka pista.

põhi:
4,5 dl täisteranisujahu (5dl valget jahu)
1 muna
0,75tl soola
2 tl suhkrut
150 g võid
1 spl piima

Tükelda külm või. Pane jahu kaussi, sega juurde sool ja suhkur ning tee keskele süvend. Löö muna süvendisse ja lisa võikuubikud. Näpi kokku, lisa tilkhaaval piim. Pane taigen toidukilesse ja tõsta külmkappi.
Rulli taigen lahti, suru vormi pohja ja külgedele. Kata rasusega ja küpseta 200 kraadises ahjus 10-15 minutit. Lase jahtuda ja libista põhi serveerimisalusele.

vaniljekreem:
2dl kohvikoort
½ vaniljekauna
2 muna
25g suhkrut

Pane koor potti, kraabi juurde juurde vaniljeseemned ning pista ka kaun potti, kuumuta. Vispelda kausis munakollased ja suhkur. Võta vaniljekaun potist välja. Vala kuum koor samal ajal vispeldades munasegusse. Vala segu potti ja tõsta tulele ning kuumuta pidevalt segades kuni kreem pakseneb. Lase jahtuda.

Maasikatäidis:
0,5kg maasikaid
1dl suhkrut
1,5spl maisitärklist
0,75dl vett

Püreesta pooled maasikatest suhkruga. Tõsta pliidile ja kuumuta. Sega maisitärklis veega ja lisa maasikapüreele. Lase vaikselt podiseda kuni segu pakseneb, ära unusta segada. Lase jahtuda. Tükelda ülejäänud maasikad.

Määri jahtunud vaniljekreem põhjale, kata maasikatega ning vala peale maasikakate. Tõsta kook tunniks-paariks külmkappi.

No comments: