30.9.08

WRC-tort

Siin jällekord üks tort sarjast "vanad võlad". Venna sünnipäevatordi jaoks ei osanud ma muud teemat välja mõelda kui tema suurim huviala ehk ralli. Kuna ka kingitus oli samal teemal siis oli lõppkokkuvõttes otsustamine päris lihtne (-> WRC-logo) ja plaanisin neist kokku toreda kingi-komplekti teha. Tordi sai vend kätte umbes nädalase hilinemisega (sest siis jõudsime me sünnipäevalast õnnitlema) aga läbi Amazoni tellitud raamatuga nii hästi ei läinud, selle sai ta kätte alles pea kuu aja pärast. Õnneks meeldisid talle nii tort kui kink...lõpp hea, kõik hea.


Tordist endast niipalju, et kolme biskviitkihi vahel oli mustikakreem. Kihid immutatud vaniljepiimaga. Transportimisel kleepus toidukile mustri külge ja hiljem jälle värvimata martsipani külge ning pildilt on näha, et sellist olukorda tasuks võimaluse korral vältida.


Mustikakreem:
6 zelatiinilehte
2 dl vahukoort
2 dl hapukoort
200 g maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
3-4dl mustikaid
Leota zelatiinilehti rohkes vees 5-10min. Vahusta koor. Püreesta mustikad.
Sega omavahel hapukoor, toorjuust, suhkur, vaniljesuhkur ja marjapüree. Sulata veest kuivaks pigistatud zelattinilehed 0,5dl keevas vees, lase hetk jahtuda. Kuna segu on külm siis lisa marjasegu peene nirena valades zelatiini hulka(mitte vastupidi), sega õrnalt juurde vahukoor.

No comments: