Kook on tehtud Liiz17 retsepti järgi, muutsin seda vaid niipalju, et küpsetasin 4 ümmarguse taignakihi asemel 4 peaaegu plaadisuurust kihti, mis hiljem pooleks lõikasin ning kreemile lisasin rummiessentsi.

300g jahu
150g võid
1 muna
0,5tl soodat
2spl suhkrut
0,5tl soola
100g hapukoort
kreem:
4 muna
10spl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
4spl jahu
1l piima
30g võid
0,5tl rummiessentsi
Pane kõik taigna ained kaussi ja näpi taignaks ning tõsta kaheks tunniks külmkappi.
Kreemi jaoks eralda munakollased -valgetest. Vahusta eraldi munavalged ning teises kausis munakollased + suhkur + vaniljesuhkur. Pane piim keema, lisa või. Kui piim on soe, võta potist kulbitäis ja lisa mikserdades munakollasesegule. Seejärel lisa mikserdades jahu. Kui piim keeb, lisa vispeldades selle hulka munakollasesegu. Kõige viimasena lisa munavalgevaht. Lisa rummiessents. Jahuta kreem.
Jaota taigen neljaks osaks, rulli õhukeseks ning küpseta ükshaaval 200 kraadises ahjus kuldseks. Lase jahtuda.
Jahtunud taignaplaadid tõsta vaheldumisi kreemiga serveerimisalusele. Üks kiht tee puruks ning raputa koogile.
4 comments:
Ema tegi vanasti alati Napoleoni kooki.Nämma. Aga mäletan ka seda, et need taignaplaadid teegid peavalu. Ja sellepärst pole ise ka seda vel ette võtnud.Aga peaks pühapäeval tegema ja emale külla minema:).
Kui keegi teine neid taignaplaate rulliks siis oleks see koogivalmistamine lust ja lillepidu.
No nii, mina tegin siis selle ära:) Kuidas sa suudad selle väikse tainatükikese plaadi suuruseks rullida. No minu jaoks täitsa üle mõistuse. Kuna lugesin siin järk järgult sinu retsepti kirjeldust (koguseid vaid vaatasin retseptist) siis pidin vahepeal lausa pikali kukkuma. Sul seal näpukas et 8.ks tainas ja no tulid alles väiksed tükid:D Tegin siis vaid 4 kihilise. Aga eks õhtul näeme ja maitseme mis välja tuli. Tahtsin sulle lihtsalt aitähh öelda, et innustasid mind küpsetama.
oi, eelmine postitus tuli mul anonüümsena :( Aga kook proovitud mmmmmmmmmm kui hea, homme kindlasti veel parem:D
Post a Comment