14.10.08

Killu Amarettokook

Õrn ja siidine amaretto-juustukook, purustatud mandlid muudavad täidise huvitavamaks ja veelgi paremaks.
Retsepti (algselt Tordiraamatust?) eest suured tänud Killule. :)

Põhi :
200g kaeraküpsiseid (nt Digestive)
70g võid

Täidis:
3tl zelatiini+3sl vett
2muna
2.5dl tuhksuhkurt
2tl vanillsuhkurt
0.75 dl mandlilikööri (nt Amarettot)
1sl sidrunist pressitud mahla
200g maitsestamata toorjuustu
1.5dl hapukoort
2dl purustatud mandleid
2dl vahukoort

Kaunistuseks:
1dl kakaopulbrit

Peenesta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Paisuta zelatiini 5 min külmas vees ja sulata siis kuumaveevannil, jäta jahtuma. Vahusta munad tuhk- ja vanillsuhkruga kõvaks vahuks. Lisa liköör ja sidrunimahl, toasoe toorjuust, hapukoor ja purustatud mandlid. Sega hulka vahustatud koor. Viimaks nirista juurde veidi jahtunud zelatiinisegu, sega kiirelt läbi. Vala täidis vormi küpsisepõhjale ning lase üleöö külmas seista. Vahetult enne serveerimist võta tort vormist. Sõelu üle kakaopulbriga ja tee soovi korral kahvliga muster peale.

Pildilolev koogike on tehtud mini-juustukoogivormis.

No comments: