Kook ise põnev ja maitsev; põhi on krõbe ja kookosene, pohlatäidis hapu, kohupiimaosa mõnusalt kreemjas ja kate pohlade hapusust hästi tasakaalustavalt magus. Võimalik, et see on rohkem täiskasvanute jaoks mõeldud küpsetis, minu 13a vend kommenteeris, et see kook oli nüüd küll liiga hapu. Samas kaheaastane abikokk sõi meeleldi.
Valmistamiseks tasub natuke kannatust ja aega varuda. ;)
2½dl (100g) kookoshelbeid
2½dl jahu
½tl küpsetuspulbrit
1dl fariinsuhkrut
100g pehmet võid
1 muna
täidis:
8dl(400g) pohli
1dl moosisuhkrut (kasutasin tavalist)
3spl maisitärklist
250g kohupiima
2 muna
½dl vahukoort
2tl vaniljesuhkrut
näpuotsatäis soola
kate:
1½dl vahukoort
1dl fariinsuhkrut
2tl võid
1tl vaniljesuhkrut
Pane ahi 175 kraadi juurde soojenema. Vooderda 24cm vorm küpsetuspaberiga.
Sega kõik taignaained kokku. Suru vormi põhja ja äärtesse.
Vala pohlad potti ja suru neid veidi katki. Sega omavahel (moosi)suhkur ja maisitärklis ning lisa siis pohladele.
Sega ülejäänud täidiseained kohupiimaga. Pane kõrvale.
Eelküpseta põhja 10 minutit. Samal ajal lase pohlasegu keema. Tõsta kuum pohlasegu põhjale ja aja lusikaga ühtlaselt laiali. Vala ettevaatlikult kohupiimasegu pohlasegule ja tõsta kook tagasi ahju. Küpseta kooki ahju keskosas umbes 30minutit, kuni kohupiim hakkab kergelt värvi võtma. Lase koogil täiesti ära jahtuda.
Vala koor ja fariinsuhkur potti, keeda kuni segu muutub paksuks. (Madalal kuumusel umbes 15min.) Lõpuks lisa või ja vaniljesuhkur, sega ühtlaseks. Määri segu koogile. Serveeri külma piimaga.
3 comments:
See näeb väga kaunis välja - mulle meeldivad sellised kihilised koogid..
Kõlab nii ahvatlevalt, et tuleb vist küll järgi proovida.
Väga maitsev kook sai!
Post a Comment