30.9.08

Külmutatud "Caipirincha"-juustukook / Laimi-juustukook

Kohe kui poodidesse ilmus Santa Maria Caipirinha Drink Mix, hakkasid soome-blogijad järjest sellenimelist kooki tegema. Nimelt on paki tagaküljel (või oli see eraldi lehel) lisaks kokteilivalmistamise õpetusele ka koogiretsept. Kuna mind see dringi-mix absoluutselt ei ahvatlenud aga mõte laimi-toorjuustukoogist küll siis tegin "sama" koogi valmis aga ilma valmisseguta, retsepti käisin luuramas santa Maria kodulehel. Ausaltöeldes pole mul aimugi, miks peaks keegi ostma Caipirinha-kokteili jaoks ostma seda segu, laimi lõikumine ei tohiks ju ometi väga raske olla, suhkru lisamine on seda veel vähem aga olemas selline segu igaljuhul on.

Mis koogisse puutub siis soovitan seda kooki soojalt kõigile. Tegelikult hoopis külmalt. Seda siis ikka isepigistatud värske laimimahla ja enda maitse järgi lisatud suhkrukogusega. Laimi ja toorjuustukreemi maitsekooslus on lihtsalt nii-nii hea.

põhi:
10 Digestive-küpsist
50g sulatatud võid
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru lahtikäiva vormi põhja.

täidis:
200g maitsestamata toorjuustu
300ml vahukoort
3dl tuhksuhkrut
1spl vaniljesuhkrut
2 zelatiinilehte
0,5dl laimimahla

Pane zelatiinilehed külma vette likku. Vahusta koor. Sega pehme toorjuust suhkrutega. Sulata zelatiinilehed kuumas laimimahlas ning sega seejärel zelatiinisegu toorjuustuseguga. Lisa vahustatud koor. Vala põhjale ja tõsta u. 4 tunniks sügavkülma. Võta kook 30 minutit enne serveerimist sügavkülmast välja, kaunista marjade-puuviljadega.

kaunistamiseks:
marju-puuvilju

2 comments:

Gegegerda said...

Nii ilusad värvid! Tuletab suve meelde...

Anonymous said...

Huvitav,kas see tuleks ka mascarponet kasutades samahea:D