18.3.08

Laimi-kookosrull

Täidises koos kolm mõnusat maitset; laim, kookos ja vanilje.Kasutasin täidises valmis lime curd'i kuid laimi/sidrunitäidise saab vähese vaevaga ka ise valmis keeta.
Maitselt oli kõik omal kohal, pehme ja kreemjas segu hapust ja magusast, küll aga oli minu jaoks puudu värv, kangesti oleks tahtnud erksat punast triipu seal rullika sees näha. Iseenesest sobiks maasikas laimi ja kookose maitsega suurepäraselt kokku aga teisest küljest jääks sel juhul see õrn kookose-laimi maitsekooslus tahaplaanile.
Järgmisel-ülejärgmisel päeval maitseb palju paremini kui valmistamispäeval, seega peaks enne sööma hakkamist varuma veidi kannatust.

biskviit:
3 muna
1 1/2dl suhkrut
2dl jahu
1tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkruga. Lisa jahusegu. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus u. 7 minutit. Kummuta biskviit kohe suhkruga ülepuistatud küspetuspaberile ning lase jahtuda.

täidis:
2,5 dl Flora Vanillat (või 2dl vahukoort + 2tl vaniljesuhkrut)
1-1 1/2dl lime curd'i
1dl kookoshelbeid

Vahusta koor ja sega kokku laimikreemiga, lisa kookoshelbed. Määri jahtunud põhjale ja keera võimalikult tihedalt rulli. Tõsta külmkappi maitsestuma.

Siin üks retsept laimikreemi valmistamiseks (sidrun asendada laimiga).
2 sidrunit
4 munakollast
2dl suhkrut
50g võid
1 tl vaniljesuhkrut

Riivi hoolikalt pestud sidrunite koor ja pigista neist välja mahl. Pane kõrvale. Vahusta veevannil munad ja suhkur kuni segu muutub heledaks ja kohevaks. Lisa koguaeg segades vähehaaval juurde sidrunimahl ja -koor. Tõsta nõu tulelt ja klopi veidi jahtunud segusse või. Maitsesta vaniljesuhkruga.

Teine variant:
6spl võid
3 muna
2 dl suhkrut
2 sidrunimahl

Sulata või. Vahusta paksupõhjalises potis munad suhkruga, pigista hulka sidrunimahl ning lisa koguaeg segades juurde ka sulavõi. Kuumuta segu veevannil kuni se pakseneb. Säilita purkides.

4 comments:

Pille said...

Ma tegin ka täna õhtuks rullbiskviiti :)

Evelin said...

Äärmiselt mõnus kooslus, tõesti! Aga suve tulekul võiks sinna vahele ju värskeid maasikaid pillata küll, tuleks paras unenägu kokku:)

qsti said...

Mmm, värskete maasikatega, ma hakkan nüüd kannatamatult suve ootama.

Konashi Yukai said...

Great post, thanks for sharing it