30.3.08

Kohupiimavorm õunte ja rosinatega

Kohupiimavorm on üks lihtsamaid ja armsamaid magustoite, mida tean ja teen. Välimuselt tagasihoidlik kuid alati nii maitsev.

Juba mitu-mitu aastat kasutan kohupiimavormi tegemisel A. Kangi "Vormiroogade" raamatust pärit retsepti, kus kohupiimale maitset andmas fariinsuhkur, kaneel, õunad ja rosinad.

Paremini sobivad hapud õunad, magusaid õunu kasutades võiks suhkrukogust vähendada.

Seekord tegin vormi 4 muna asemel 3 munaga, lisasin segule 2-3spl kreekajogurtit ja veidi rohkem mannat kui retseptis ettenähtud.

4 õuna
125g pehmet võid
100g fariinsuhkrut
1tl vaniljesuhkrut
1/2tl soola
4 muna
500g kohupiima
2spl mannat
75g rosinaid
1/2tl kaneeli

Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja tükelda õunad ning pane määritud vormi põhja. Vahusta pehme või suhkruga, sega juurde vaniljesuhkur, sool ja munad. Lisa ka kohupiim, manna, rosinad ja kaneel.
vala segu vormi ja küpseta u. 45 minutit.

3 comments:

Puhvis Kukk said...

Raporteerin takka jargi et sai kohupiima stritslid tehtud, asendasin kohupiima ricottaga, lisasin nats hapukoort ning vaniljepulbri asemel kasutasin vanilje pudingu pulbrit. Vaga head tulid valja ja vaga brill teha kui kulalised tulevad.

Anonymous said...

Tundub maitsev - mis arvad, kas ricottat v6i kodujuustu kasutades saaks ka hea ja m6nusa vormi?

qsti said...

h, nüüd meil veel üks täidisekombinatsioon järgi proovitud ja heaks kiidetud. Tore!

marit, ma prooviks ricottaga, kodujuust sulab rohkem. Või ma ei tea, kas "sulab" on õige sõna siinkohal. Ricotta jääb aga igaljuhul rohkem "kohupiimasemaks". :)