1.1.08

Shokolaadine cassismousse-tort

Tegemist siis mustsõstra ja shokolaadi marmortordiga. Magus ja hapu maitse on mõnusalt tasakaalus.
Olude/aastaaja sunnil peame kaunistuse jaoks värskelt põõsa küljest nopitud väikeste lehtedega sõstrakobara(d) välja mõtlema, sest praegu piirdusin vaid shokolaadist kaunistustega. Kordustort jääb õiget hooaega ootama aga positiivse maitseelamusena läheb kirja juba nüüd.
Kel sügavkülmavarud ootamas, proovige järgi.

u. 20 portsu

põhi:
2 muna
3/4dl suhkrut
3/4dl jahu
2spl kakaod
1/2tl küpsetuspulbrit

immutamiseks:
1dl kanget mustsõstramahla (siirupit)

cassismousse:
3 zelatiinilehte
220g(u. 4dl) mustsõstraid
1dl suhkrut
2dl vahukoort või FV
3spl kanget mustsõstramahla (siirupit)

shokolaadimousse:
2 zelatiinilehte
150g tumedat shokolaadi
2dl vahukoort või FV
2spl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
3spl konjakit

Vahusta munad suhkruga ning sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta 175 kraadises ahjus u. 15 min. Lase vormis jahtuda. Immuta põhi sõstramahlaga.

Pane mõlema mousse'i jaoks zelatiinilehed külma vette likku. Sulata tume shokolaad. Püreesta marjad suhkruga. Vahusta koor ja jaga võrdselt shokolaadi ja sõstrapüree hulka. Sega vahud ühtlaseks. Maitsesta shokolaadivaht suhkrutega.
Kuumuta sõstramahl ja sulata selles zelatiinilehed (3tk). Sega väikese koguse marjatäidisega ning lisa seejärel saadud segu ülejäänud marjatäidisele (pidevalt segades).
Kuumuta konjakit niipalju, et zelatiinilehed (2tk) selles sulaks. Sega konjakisegu väikese koguse shokolaadivahuga ning lisa seejärel saadud segu shokolaaditäidisele.

Tõsta täidised väikeste koguste kaupa kordamööda põhjale, et tekiks "marmorefekt". Ürita mitte segada, et värvid ilusad (puhtad) jääks.

Tõsta tort vähemalt 4 tunniks külmkappi tarduma.

6 comments:

Pille said...

Niiiiiii ilus!!

Helen said...

kas sa ise tegid vahukoorega või FV-ga? Kummaga ise soovitad teha?
Absoluutselt kohutavalt ahvatlev.

qsti said...

Ise tegin vahukoorega aga mingi aeg kasutasin tortides ainult FV ja tean, et soovi korral saab sellega väga edukalt vahukoort asendada.

Helen said...

Tegin seda torti mehele sünnipäevaks, tort sai maksimumhinded! See ei ole ikka lihtsalt tort, vaid üks kõige pidulikumaid, mis olla võib.
Täiesti meie pere maitse. Teeme veel ja veel! Aitäh!

Unknown said...

See tort on tõesti super! Tegin seda jõuluks ja kõik sõid ja kiitsid. Seega läheb kindlasti kordamisele. :)

Anonymous said...

3/4 dl suhkrut ja jahu, seda on nii tsutikene, et kas ei oska Te kirjutada, palju see supilusikates on?
Tänud ette! :)