15.1.08

Iirise-murakatort

Valik just selle tordi kasuks, pikast proovimist-ootavate tortide-nimekirjast, sai tehtud sünnipäevalapse maitseeelistustele mõeldes. Välja tuli õhuline ja kerge (petlikult, sest kui kerge üks vahukooretort ikka olla saab), parajalt murakane ja mahlane tort. Valmistamine on väga-väga lihtne. Tordi võiks valmis teha eelmisel päeval, kaunistada enne serveerimist. Iirisekatte võib peale teha kas serveerimispäeval või ka juba eelmisel päeval (kui täidetud tort on paar tundi külmkapis seisnud).

Tordipõhi:
4 muna
2dl suhkrut
1,5dl jahu
0,5dl kartulitärklist
1tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad suhkruga, lisa ettevaatlikult omavahel segatud kuivained. Vala vormi ja küpseta 175 kraadises ahjus u. pool tundi.

Immutamiseks:
u. 1dl vaniljepiima (piim+vaniljesuhkur)

Täidis:
1pk(200g) toorjuustu
1,5tl vaniljesuhkrut
2dl vahukoort või FV
2spl suhkrut
murakamoosi (vastavalt maitsele, min. 200g)
Sega toorjuust vaniljesuhkruga. Vahusta koor suhkruga ning sega seejärel toorjuustuga. Lõika tordipõhi kolmeks kihiks. Immuta alumine kiht 1/3 vaniljepiimaga. Määri peale pool moosikogusest ja seejärel kata moosikiht poole koguse toorjuustukreemiga. Pane peale teine põhjakiht, immuta, määri peale moos ja seejärel jälle toorjuustukreem. Aseta peale kolmas põhjakiht ning immuta ka see järeloleva vaniljepiimaga. Kata tort kilega ja pane külmkappi.

kate:
2dl vahukoort
1dl suhkrut
1dl fariinsuhkrut
2tl vaniljesuhkrut
Iirisekatte valmistamiseks sega antud ained potis ja lase vaiksel kuumusel 10-15minutit keeda. Kate on valmis kui iirisetilk jääb tordi pinnale püsima, ei imendu sisse ega jookse laiali. Tõsta segu lusikaga ühtlaselt tordile, alustades keskelt. Tõsta tort külmkappi.

kaunistamiseks:
vahukoort või FV
vaniljesuhkrut
Vahusta koor suhkruga ja kaunista tort enne serveerimist.


No comments: