16.1.08

Marianne-tiigrikeeks

Natuke põnevam variatsioon tavalisest tiigrikeeksist. Piparmünt annab keeksile mõnusa "jaheda" maitse, tänu retseptis sisalduvale hapukoorele ei ole keeks kuiv.

200g võid või margariini
2,5dl suhkrut
3 muna
1dl hapukoort
4dl jahu
1tl küpstuspulbrit
2tl vaniljesuhkrut
2spl kakaod
100g Marianne komme (või pool pakki Marianne-crushi)

Vahusta rasv suhkruga, lisa ükshaaval munad. Sega kuivained omavahel ja lisa vaheldumisi hapukoorega munavahule. Jaga taigen kaheks, lisa poolele kakao ja purustatud Marianne-kommid. Vala pool heledast taignast vormi ja seejärel tume taigen, lõpuks vala juurde jälle hele taigen. Tõmba kahvliga läbi taigna, et kihid veidi seguneksid.
Küpseta 175 kraadises ahjus u. 1 tund.

1 comment:

Pille said...

Ma olen ka viimasel ajal kõik muffinid (muhvikesed) ja keeksid hapukoorega teinud - tõesti hoiab need mõnusalt värsked.