Piparkookidega tiramisu-ainetel magustoit/kook, kuhu lisasin ka amarettos leotatud rosinaid. Väga-väga maitsev oli ja kaalun tõsiselt, kas mitte sel aastal oma traditsioonilise glögi-juustutordi asemel just seda jõululauale magusaks teha.
Amaretto asemel võib kasutada rummi või konjakit. Lase magustoidul enne serveerimist külmkapis maitsestuda. Mida kauem seisab, seda maitsvam saab!
200-250g piparkooke
u. 1dl kanget kohvi
kreem:
500ml vahukoort
400g kohupiimapastat
4spl suhkrut
1.5dl rosinaid
0,5dl amarettot
Pane rosinad kaussi ja vala amaretto peale, lase vähemalt tund-paar seista. Vahusta koor, lisa kohupiimapasta ja suhkur ning amarettorosinad. Maitse segu ja vajadusel lisa suhkrut.
Murra piparkoogid väiksemateks tükkideks ja pane 1/3 neist vormi põhja, immuta kohviga. Kalla peale 1/3 kreemist. Korda sama tegevust ka järgmise kahe kihiga. Sõelu peale ohtrasti kakaod.
7 comments:
hea mõte ja kindlasti tohutult maitsev
Mulle ka meeldib. Arvestades piparkoolasu, mis koju küpsetatud on, teen ka seda piparmisut. Nimi on ka vahva!
Tere!
Sooviks seda postitust avaldada Blogileht.ee-s. Palun võtke ühendust dagmar@blogileht.ee
Ilusat jõuluaega!
Sen bunun içine ne koydun?
http://cahideninelleri.blogspot.com/
mina segan kreemiks vahukoore ja Valio rommi-rosina kohupiimakreemi ja kui soovi on panen natuke konjakit. tavaliselt ei pane midagi, sest on ka lapssööjaid :)
kena jõulust aega!
Aitäh!Proovisin minagi, jäi suurepärane! Maitses kõigile, kuid tiramisu spetsialistidele ei peaks tutvustama kui mingit tiramisu variatsiooni :) Lihtsalt selline ülimaitsev piparkoogi magustoit ;)
esimesel pühal oli see piparmisu ka meie laual! rosinate asemel küll aprikoosid... aga maitses kõigile. äkki läheb veel kordamisele... piparkooke ja taigent on alles... niisama enam ei jaksa krõbistada.....
Peale jätsin valge kuuse kuju...
ilusat aastavahetust!
Post a Comment