21.12.09

Feta-spinatipirukas

Feta ja spinat on mõnus kombinatsioon, see pirukas on lihtsalt valmistatav, maitselt parajalt soolane ja mahlane. Külmutatud spinati asemelt võib kasutada ka värsket. Värsket spinatit peaks sel juhul võtma 200-250 grammi.



Põhi:
100g võid
2,5dl jahu
2spl külma vett
soola

Näpi kokku või ja jahu, lisa sool ja külm vesi. Sega taignaks. Suru vormi põhja ja külgedele. Torka kahvliga augud sisse ja eelküpseta põhja 180-kraadises ahjus u. 15 minutit.

täidis:
150g külmutatud spinatit
2spl õli
200g hapukoort
200g fetajuustu (kuubikutena)
4 muna
1tl musta pipart
1/4 tl muskaati

Hauta spinatit paar minutit pannil õlis. Lisa hapukoor ja maitseained. Kuumuta segu ja lisa juustukuubikud, tõsta pann tulelt.
Klopi munad lahti ja sega spinatisegusse. Vala täidis põhjale ja küpseta 180-kraadise ahju allosas umbes 20 minutit.

No comments: