6.12.09

Deya pohlarull

Maitsev talvine rullbiskviit (talviseks teevad selle pohlad). Lasin rullil enne sööma hakkamist terve öö ja lisaks veel pool päeva maitsestuda, veelgi parem oli see aga ülejärgmisel päeval. Poolele rullile raputasin täidise peale purustatud Marianne-komme ja need sobisid ülejäänud maitsetega väga hästi kokku.
Retsept on 9/2007 Kodukirjast.


Biskviit:
4 muna
1.5dl suhkrut
0.75dl nisujahu
2 spl kartulitärklist
3 spl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
100g pohli
1dl suhkrut
1 tl vaniljeekstrakti
200g maitsestamata toorjuustu
1,5 dl vahukoort
(purustatud Marianne-komme)

Vahusta munad ja suhkur kõvaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis, kakaopulber ja küpsetuspulber omavahel, sõelu munavahu hulka ning sega õrnalt läbi. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Tõsta küpsenud biskviit suhkruga ülepuistatud teisele küpsetuspaberile.

Sega täidise jaoks püreestatud pohlad, suhkur, vanillisuhkur ja toorjuust, viimasena lisa vahustatud rõõsk koor.
Määri täidis jahtunud biskviidile ja keera rulli. Lase enne serveerimist vähemalt paar tundi külmkapis maitsestuda.

4 comments:

Pille said...

ma tegin ka seda mullu (retsept on 9/2007 Kodukirjast) ja jäime väga rahule - parajalt jõu1une kooslus ja lihtne teha!

Unknown said...

Kuidas sul see rull nii ilus ümmargune tuleb? Kui ma rullbiskviidile panen ka veidi rohkem täidist, et ümmargusem tuleks, rullub see kõik rullides ikkagi vahelt välja ja jääb löss, mitte ilus ümmargune.

qsti said...

Pille, aitäh algallikale viitamast, panen postitusse ka kirja.

nightcrawly, ma tegelikult väga kogenud "rullitaja" pole aga niipalju kui ma tähele olen pannud siis asja juures kõige tähtsam osa on see, et rullima hakates tuleb pool keerdu pigem murda kui rullida ja edasi juba läheb peaaegu ise. Liiga tihedaks ei tohi ka üritada rullida siis pressib tõesti välja. Kusjuures, see on minul esimene rull, millel peaaegu üldse otsest täidis välja ei tulnud. Kõik jäi ilusti keerdude vahele.

Mel said...

Väga maitsev tuli. Saab meie jõululauale magustoiduks.