4.2.09

Mustikaküpsetis

Ühel pühapäevahommikul hakkasin küpsetama. Plaanis oli lihtne purukattega kook. Tegin katte puruosa valmis (tumeda suhkruga) ja siis hakkasin tainast tegema, tegin valmis, segasin mustikad sisse, osa raputasin veel peale ja viimasena puruosa. Kui sööma hakkasime siis tundsin, et kergelt soolane see kook...soola panin taignasse aga suhkrut ei pannud grammigi.
Aga kook oli sellest hoolimata täitsa söödav, see purukate oli magus, mustikaid oli palju ja need olid head mahlased ja sellest suhkrust ei tundnud tegelikult üldse niiväga puudust. Tekstuurile annab kindlasti aga juurde. Kui kunagi samasugust asja teen siis proovin poole suhkrukogusega. Kirja panen orginaalretsepti, ise tegin retsepti koguseid ümardades enam-vähem pooleks.

175g nisujahu
200g pehmet võid
2spl demerara suhkrut
2tl kaneeli
175g suhkrut
1/4tl soola
1,5tl küpsetuspulbrit
3 muna
2tl vaniljeekstrakti
250g mustikaid

Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema. Valmista purukate: võta 2spl jahu, 25g võid ja mudi koos demeraraga sõrmede vahel pudiks.

Sega omavahel ülejäänud jahu, või, sool, küpsetuspulber, kaneel, suhkur. Löö juurde munad ja lisa vaniljeekstrakt. Sega õrnalt juurde pooled mustikad.

Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning kata ülejäänud marjadega. Pudista peale kattesegu. Küpseta 45-55 minutit.

2 comments:

Anonymous said...

tere üks küsimus 200g võid on sul seal kirjas ja 25g läheb purukattejaoks kas ülejäänud 175g panen taignasse sulatatud kujul või...

qsti said...

ülejäänud 175g võid läheb pehme/toasoojana taignasse.