28.2.09

Eesti Vabariigi aastapäeva tort / Kama-maasikatort

Minu kama-maasikatort sai mu enda arvates koostisosade ja maitsete poolest igati isamaaline kuigi esmapilgul seda roosa-beezikirjut torti vist küll keegi väga isamaalisusega ei seosta. Kuna eelmisel aastal keskendusin tordi kaunistamisel isamaalisusele siis seekord otsustasin teha teistmoodi.




















Originaalretsepti autoriks Hanna Hiipakka, allpool minu isamaalisem tõlgendus sellest.


põhi:
350g kaeraküpsiseid
1dl sulatatud võid

maasikatäidis:
400g (külmutatud) maasikaid
2 muna
1dl mett
2,5dl vahukoort
1,5tl vaniljesuhkrut

kamatäidis:
1 muna
0,5dl mett
1,5dl vahukoort
6spl kama
1tl vaniljesuhkrut

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru vormi põhja.

Püreesta veidi sulanud maasikad. Vahusta munad ja mesi. Kui mesi on väga paks siis soojenda seda veidi enne kui hakkad vahustama. Vahusta koor ning maitsesta vaniljesuhkruga. Srga mõlemad vahud maasikapüreega. Vala põhjale.

Vahusta muna ja mesi. Vahusta koor, lisa vaniljesuhkur ja kama. Lisa õrnalt segades munavaht. Tõsta lusikakaupa kamakreemi maasikakreemile ja sega kreemid kergelt omavahel kas kahvliotsaga või grilltikuga läbi kreemide tõmmates.

Tõsta tort tunniks-paariks sügavkülma. Võta tort sügavkülmast välja umbes pool tundi enne serveerimist, et see jõuaks pehmeneda. Kaunista külmutatud maasikate ja kamashokolaadiga.


No comments: