4.2.09

Kohupiima-virsikutort

Lihtne kohupiimatort, täidiseks maasikamoos ja kohupiimakreem ning kaunistatud konservvirsikutega. Ääres shokolaad.

põhi:
4muna
1 1/2dl suhkrut
2dl jahu
1tl küpsetuspulbrit

immutamiseks:
kompotivedelikku

täidis:
1pk vahukoort
500g maasikakohupiimapastat
0,5 dl suhkrut
3spl maasikamoosi
3 zelatiinilehte
0,25 dl virsikukonservivedelikku

kaunistuseks:
1prk konservvirsikuid
(torditarretis)

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ja lisa õrnalt jahusegu. vala tainas määritud ja riivsaiaga üleraputatud vormi ja küpseta 200 kraadi juures u. 30 minutit. Löö vormist välja veidi jahtununa. Lõika kaheks kihiks (kui tundub, et jääb väga paks, lõika kolmeks ja pane ülejäänud biskviitkiht näiteks sügavkülma oma aega ootama).

Vahusta koor. Pane zelatiinilehed külma vette ligunema. Sega kohupiimapasta suhkruga. Sulata kuivakspigistatud zelatiinilehed kuumas kompotivedelikus. Lase hetk jahtuda. Tõsta natuke täidist kohupiima hulka ja sega korralikult läbi. Vala segu ülejäänud täidise hulka. Sega õrnalt juurde vahukoor.

Pane üks biskviidikiht vormii, immuta kompotivedelikuga, määri peale maasikamoos. Vala peale pool täidisest. Tõsta peale teine biskviidikiht, immuta ja vala peale ülejäänud täidis. Lase külmkapis tarduda 4-5tundi või üleöö. Kaunista konservvirsikutega.

2 comments:

Puhvis Kukk said...

Kuidas see sokolaad sinna umber tehtud sai?

qsti said...

Kookide kaunistamise all olen sellest veidi pikemalt rääkinud (http://qsti.blogspot.com/2008/09/shokolaadist-rekaunistus-e-chocolate.html).
Saab ka hoopis kodusemalt kui sulatada valget ja tumedat shokolaadi, määrida küpsetuspaberile marmormustrina ja siis tordi külge ja lasta shokolaadil hanguda ning hiljem lihtsalt paber õrnalt äärest ära tõmmata. Ise olen kunagi veel lihtsamalt teinud aga ikka natuke põnevam kui paljas külg!?(http://qsti.blogspot.com/2007/06/apelsinitort-ii.html)