Üle pika-pika aja tegin jälle odrajahu-kohupiimakaraskit. Pikemaid kommentaare polegi tarvis, teate ju isegi, et see on üks äraütlemata lihtne ja alati maitsev küpsetis.
200g kohupiima
2dl piima
1 muna
2dl odrajahu
1dl nisujahu
1tl söögisoodat
1tl soola
1spl suhkrut
2spl õli
Sega kohupiim piima, muna, soola ja suhkruga. Sega jahud ja sooda ning lisa taignale. Viimasena lisa õli. Vala vormi ja küpseta 175 kraadises ahjus u. 35-40 minutit.
7 comments:
Tere! Tegin täna õhtul ja see on parem kui mu eelmine karaskiretsept! Sjuuper! :))
Tegin varem karaskit keefiriga, aga nüüd proovisin selle retsepti ära ja no viib keele alla! Lemmikkarask!
Superhea maitsega karask! Aga tegelt mul oli küsimus ka. Kui suurde vormi selline kogus tuleb valada? Küsin, sest mul esimesel tegemisel tuli nii õhuke, et välja tõstes lihtsalt lagunes hunnikuks väikesteks tükkideks.
Kristi, teen 24cm vormis ja karask jääb selline 2-3cm paks.
Minu lemmik karask nüüdseks! Ja mitte ainult minu vaid ka meie külaliste:) Tõeliselt hea!
Võrratu karask! Olen katsetanud hulga karaski retsepte - see on tõesti parim.
Proovisin ka - kasutasin kohupiimapastat, piima ei pannud, õli asendasin sulavõiga. Väga hea sai. Aitäh retsepti eest! :)
Post a Comment