21.12.07

Marita martsipanipallid (küpsised)

Minu järjekordsed jõulupakiküpsised. Retsepti autor on innustust saanud prantsuse madeleine'dest.
u. 42tk
200g võid
1dl suhkrut
1 muna
3dl jahu
1dl kartulijahu
1-2tl riivitud laimikoort
1tl küpsetuspulbrit
1tl vaniljesuhkrut
1tl ingveri
täidiseks:
200g martsipani
peale:
u.50g mandlilaaste

Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa muna. Sega kõik kuivained omavahel. Lisa jahusegu ettevaatlikult taignale ja sega ühtlaseks. Tõsta tainas seniks külmkappi kuni vooderdad ahjuplaadid küpsetuspaberiga ja lõikad martsipanimassi õhukesteks viiludeks(42) ja veeretad need pallikesteks.
Jaga taigen kaheks. Vormi kummastki kang ning jaga mõlemad 21 osaks. Veereta tükid pallideks, suru martsipanipall taigna keskele ja vooderda auk taignaga. Tõsta küpsised plaadile ja suru veidi lamedamaks. Kaunista mandlilaastudega. Küpseta küpsiseid 175 kraadises ahjus u. 15 minutit kuni need on kaunilt kuldpruunid.

1 comment:

Anonymous said...

tere,
avastasin su blogi juhuslikult. lugesin eile poole ööni. hästi lahe on. imeilusad koogid, inspireerivad muud asjad. olen ka ise kj teinud ja mäletan, et sel perioodil loobusin küpsetamisest, mida ma praegu muudel põhjustel teha ei saa : kj retseptide järgi (oli mingi soomest ostetud raamat) tehes tulid imehead, aga see üks portsjon oli ikka nii väike ette nähtud, et ei tasunud ära. aga kindlasti tahan teha su pavlovat.sooviks ka rohkem soolaseid toite.
terv
riina r