5.12.07

Banaanipäts

Tegu siis ameerika banana bread'ga, meiekeelne nimetus peaks olema keeks aga ma kuidagi ei tahaks seda keeksiks tunnistada, minu mõistes on keeks kergem ja õhulisem. Tegin sellist asja esimest korda ja kindlasti proovin veel, tulemus oli mõnus, tihe, banaanine. Sobib hästi tee kõrvale.

135g suhkrut
50g magariini
2 muna
300g banaani (püreena)
60ml vett
210g jahu
0,5tl küpsetuspulbrit
0,5tl soodat
0,5tl soola

Pani ahi 175 kraadi juurde soojenema. Vahusta margariin võiga, lisa ükshaaval munad. Seejärel lisa banaanipüree ja vesi, sega ühtlaseks ning lisa omavaehl segatud kuivained.
Küpseta u. tund, kuni päts on ilus kuldpruun (ei pea olema nii tume kui siin pildil, mul oli osa täisterajahu ja minibanaanid muutsid taigna tumedaks).

Soovi korral võib taignale lisada shokolaaditükke ja/või puuviljatükke.

2 comments:

Pille said...

Mina kutsun neid rahuliku südamega keeksideks, sest tegelikult ei ole ka kõik meie keeksid nii väga õhulised (no see rosinate ja pähklitega näiteks). Igatahes tänuväärne küpsetis, meil ka üsna regulaarselt menüüs..

qsti said...

Oli jah täitsa mõnus, retsepte oli nii palju (Allrecipest otsisin), et ei osanud ühegi kasuks otsustada, lõpuks valisin Lower fat Banana bread'i...eks need "päris" on veel mõnusamad.