22.9.09

Piparmündine pohlatort

Idee poolest võiksin ma päris suur pohlasõber olla aga kui nad mul olemas on siis ei oska ma nendega tegelikult eriti midagi peale hakata. Proovisin seekord niimoodi, et segasin pohlapüree kohupiimakreemi ja vahukoorega ning lisasin segusse purustatud Marianne-komme. Tulemus sai mõnusalt värske maitsega ja kena roosa. Sügavkülmast leidsin ühe kakaobiskviidikihi ja seega otsustasin teha väikesed koogikesed (mini-juustukoogivormides), ülejäänud pohlakreemi sõime niisama ära. Biskviitpõhja asemel võib kasutada näiteks (Selga) shokolaadiküpsisepuru + sulavõid.





Põhi:
2 muna
1dl suhkrut
1dl jahu
1 spl kakaod

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa õrnalt segades omavahel kokkusegatud jahu ja kakao. Vala küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (näit 18cm või piklikku keeksivormi) ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Lase jahtuda.

4-5 lehte zelatiini
3-4dl pohli
1dl suhkrut
200-250g kohupiimapastat/kohupiimakreemi
2dl vahukoort
0,5dl-1dl purustatud Marianne-komme
0,5spl vaniljeekstrakti + tilk keevat vett

Pane zelatiinilehed külma vette ligunema. Purusta kommid. Vahusta koor. Sega kokku pohlad ja suhkur, püreesta. Sega juurde kohupiim. Sega kokku vaniljeekstrakt ja kuum vesi, lahusta selles kuivakspigistatud zelatiinilehed. Tõsta veidi pohlasegu zelatiinisegusse, sega korralikult läbi ja lisa seejärel ülejäänud pohlasegusse. Lõpuks sega õrnalt juurde vahustatud koor koos kommipuruga.

Vala täidis põhjale ja tõsta mõneks tunniks külmkappi. Enne serveerimist kaunista pohlade ja kommipuruga.

1 comment:

Pille said...

See näeb VÄGA lahe välja! Imekaunis värv!