30.9.09

Kodujuustu-sibulapirukas

Kui ma juba pikemat aega poleks oma selle aasta lemmikuks soolaseks küpsetiseks tituleerinud lihtsat lehttaignapõhjal kukeseene-parmesanipirukat siis võiksin täitsa kuulutada selleks küpsetiseks just selle piruka siin. Võimalik, et siinkohal kehtib ütlus: "Tühi kõht on parim kokk" aga see pirukas maitses ütlemata hea. Punane paprika ja roheline sibul muutsid piruka rõõmsavärviliseks ja mõnusad mahlased sibulad koos kodujuustuga ei saagi ju kuidagimoodi halvasti maitseda.

Põhi:
100g võid
2,5dl jahu
2spl külma vett

Täidis:
pool peotäit rohelist sibulat
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
2spl võid
200g kodujuustu
2 muna
1 paprika
1tl soola
0,5tl musta pipart
1 dl riivjuustu

Näpi kokku või ja jahu, lisa külm vesi. Sega taignaks. Suru vormi põhja ja külgedele.

Tükelda sibulad ja küuslauk, kuumuta pannil võis. Sega kõik täidise ained (v.a riivjuust) omavahel kokku ja vala põhjale. Kata riivjuustuga.

Küpseta 200-kraadises ahjus u. 30-40 minutit.

No comments: