Eelmisel nädalal olin päev läbi veeretanud peas mõtet, et hakkan jäätist tegema. Tahtsin shokolaadijäätist teha aga kakaopurgist irvitas mulle vastu häbematult väike kogus kakaod. Aeg-ajalt heitsin pilgu nektariinikausile ja viimasel hetkel otsustasin, et jäätise teengi nendega. Retseptiabi leidsin jällekord D. Lebovitzi jäätiseraamtust (Peach Ice Cream), hapukoort polnud ja seega sai minu variant ainult koorega tehtud. Olen väga-väga rahul, et oma laiskusest üle sain ja nektariine tükeldada viitsisin, sest see jäätis sai imehea. Selline mõnusalt värske, õrna ja kreemise maitsega. Pealegi veel põnev, külmast võetuna on jäätis kergelt roosakas aga sulades muutub valgeks.
600g küpseid nektariine
125ml vett
150g suhkrut
400ml vahukoort
1/4tl vaniljeekstrakti
paar tilka sidrunimahla
Lõika pestud nektariinid pooleks, eemalda kivid. Tükelda nektariinid suuremateks tükkideks. Pane need koos veega potti ja keeda kaanega kaetult umbes 10 minutit. Sega keetmise ajal paar korda.
Tõsta pott tulelt, lisa suhkur, sega läbi ja lase toatemperatuurini jahtuda.
Kalla nektariinisegu blenderisse, lisa juurde koor, vaniljeekstrakt ja sidrunimahl ning lase ühtlaseks.
Pane jäätisesegu külmkappi jahtuma, seejärel valmista masinas jäätis.
No comments:
Post a Comment