29.10.08

"Teerull" ehk rohelise tee rullbiskviit

Nagu matchasõbrad teavad siis korra juba avatud pakis tee kaua ei säili ja seega mul nüüd lühikese aja jooksul käsil juba kolmas retsept, sedakorda siis teega maitsestatud rullbiskviit. Kuigi rullbiskviidid pole just "minu teema", tekkis selle retsepti peale kohe-kööki-ja-tegema tunne ja valmis ta natuke hiljem oligi. Maitselt sai väga mõnus, biskviit oleks küll võinud õhulisem olla (see on ka põhjus, miks rullikad mu teema pole) aga üldkokkuvõttes igati maitsev amps. Täidis meenutas mulle maitselt matchajäätist (arvatavasti seetõttu oli mehe kommentaar jällegi suhteliselt külm: "pole paha"), mis oli minu poolt vägagi tervitatav ja laps näiteks sõi seda rulli niimoodi, et sisu oli kadunud ja taignaosa jäi järgi.

Retsept pärit siit.
Matcha kohta loe siit.

Biskviit:
3 muna
90g suhkrut
75g jahu
3tl (6g) matchat
2spl kuuma piima

Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Sega jahu ja matcha, sõelu kaks korda läbi. Vahusta munad suhkruga. Soojenda vesivannil käesoojaks ja vahusta veel 3-5 minutit, kuni vahust hakkavad tipukesed moodustuma. Lisa ettevaatlikult jahusegu. Lisa ka kuum piim, sega õrnalt. Vala küpsetuspaberiga kaetud plaadile (30cm x 30cm) ja küpseta ahju keskosas 10 minutit. Lase jahtuda.

täidis:
150ml vahukoort
1tl matchat
1spl suhkrut

Vahusta koor ja suhkur, lisa teepulber (mina vahustasin need kõik koos). Määri täidis biskviidile ja keera kook rulli. Lase enne serveerimist vähemalt 30 minutit külmas seista.


8 comments:

Eva P. said...

Jään huviga uusi matcha-retsepte ootama (kuniks pulbripakk tühi...).

Anonymous said...

Vabandan väga! Aga kust ma seda matchat osta saaks. Olen rohelise tee sõber, aga matchast kuulen esimest korda. Tallinnas ei ela. Tartu sattun küll.

qsti said...

irka23, Tartu kohta ei oska öelda aga mõnest teepoest tasub küsida (eelistatavalt siis jaapani rohelise tee pulbrit).

Matcha kohta on Eva mõnusalt kirjutanud:
http://evakook.blogspot.com/2008/04/mis-on-matcha-pulber.html

Anonymous said...

Ma jätan ka märgi maha. Olen pikemat aega juba sinu blogi fännanud ja kiikan siia uute põnevate ideede saamiseks sageli.

Elina said...

Mina pole ikka veel raatsinud seda matchat osta...ja ega ma seda vist Tartus müügil polegi näinud. Tallinas on päris kindlasti Piprapoes. Muuseas, kui ruttu see avatud pakk tuleks ära tarvitada?

Anonymous said...

tartus on kaubamaja tee ja kohvipoes matcha mu meelest täitsa olemas.

aga see rullbiskviit on ikka super isuäratav!

qsti said...

elina,
olen mitmest erinevast kohast lugenud, et mitte osta rohkem kui kuu ajaga ära kulutad. Arvata on, et kui pulbrit ainult küpsetistes kasutada siis pole see nii tähtis kui joogiks kasutamise korral.

Juc said...

Oi kui ilus see rull Sul on. Nagu kunst rohkem kui söök! :)