16.11.07

Sibulapirukas

Imehea pirukas (Unilever) pehmete, magusate ja mahlaste sibulate ja toorjuustuga. Just selline, mida võib märkamatult sööma jäädagi...
Lihtne valmistada.75g margariini
2,5dl jahu
soola
0,5dl vett

Näpi margariin ja jahu purujaks, lisa vesi. Suru vormi põhja ja külgedele ning aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

täidis:
4 sibulat + 0,5tl soola
1spl margariini või õli
1dl koort
150 toorjuustu
2 muna
murulauku
0,5tl soola
0,5tl pipart
1spl siirupit
0,5tl paprikapulbrit

Viiluta või haki sibulad, pehmenda neid pannil rasvas veidi aega. Raputa soolaga üle, et sibulad kõrbema ei läheks. Sega kokku koor, toorjuust, munad, murulauk, sool, pipar ja siirup.
Pane sibulad põhjale ja vala peale toorjuustusegu. Raputa üle paprikapulbriga.
Küpseta 200 kraadi juures u. 45min.

6 comments:

Evelin said...

Võtsin just ka sibulapiruka ahjust välja:)Toorjuustu kasutamine oli väga hea idee, võtan selle kindlasti ise ka järgmisel korral ette!

qsti said...

Ma kasutan seekord ka toorjuustu sibulapirukas esimest korda, toimib.

Muidu mul lemmik-sibulapirukaks see siingi olemasolev prantsuse sibulapirukas.

Varsti tahaks ära proovida Nizza-sibulapiruka, kus sibulatele lisaks ka ansoovis ja sinihallitusjuust, oliivid, kapparid. Tundub mõnus.

HK said...

Mis siirup see olema peab (täitsa võhiku küsimus)?

qsti said...

HK, suhkrusiirup. Võid täitsa vabalt ka suhkruga asendada..

HK said...

Aitäh, proovin ära! Suu jookseb vett juba (olenemata kellaajast).

Anonymous said...

Vaimustav pirukas!!
Mul oli yhel p2eval ka veidi v2rsket kanafileed yle, panin tykkidena koos sibulaga pirukasse ja ka nii maitses superhea.