Retsept kj. "Kõigi aegade parimad magustoidud" raamatust. Orig. retsept õuntega.
Portse: 8
Valmistusaeg: 55 min
kcal: 140
punkte 1tk: 1,5
terve retsept: 14
8 väikest õuna
1/2dl vett
1/2dl suhkrut
1spl kaneeli
(1 sidruni mahl ja koor-rabarberi puhul jätsin retseptist välja)
1spl kartulijahu
Tainas:
1dl jahu
25g margariini(maks 40%)
1-2spl külma vett
Näpi margariin ja jahu purujaks, lisa vesi. Vormi palliks, pane kilesse ja tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi.
Tükelda rabarber, pane koos vee ja suhkruga potti. keeda 5-10min madalal kuumusel. Maitsesta (sidrunikoore ja) kaneeliga. Sega kartulitärklis (õunte puhul sidrunimahl)vähese veega ja kalla täidise hulka. Kuumuta. Lase veidi jahtuda.
Pane täidis madalasse küpsetusvormi. Rulli taigen õhukeseks plaadiks ja tõsta täidisele. Suru ääred korralikult kinni. Torgi kahvliga sisse augud.
Küpseta 200 kraadi juures u. 30 min või kuni taignakoor on kuldkollane.
No comments:
Post a Comment