18.6.10

Suvine maasikatort lasteaeda

Oliver jääb esmaspäevast suvepuhkusele ja tänaseks meisterdasime lasteaiatädidele aitäh-tordi. Millest muust juunis torti teha kui maasikatest! Nagu tellitult oli maasikamüüjal Eesti, Saksa ja Soome sildikesega maasikaid pakkuda ja muidugi valisin esimesed. :)
Kaunistasime tordi martsipanist lillekeste, liblikate ja mesilastega. Mesilased pani tordile laps ise, samal ajal mulle meelde tuletades, et ärgu ma ära unustagu suvetervituste juurde kirjutada, et need temalt on.


Põhi:
4 muna
2dl suhkrut
3dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1dl keevat vett

Sega jahu küpsetuspulbriga. Vahusta munad suhkruga. Kui vaht on kohev ja valge lisa vähehaaval (vahustamist järkates) keev vesi. Lõpuks sega õrnalt juurde jahusegu. Vala taigen vormi ja küpseta 200-kraadise ahju allosas 30 minutit. Kui pind liiga tumedaks muutuma hakkab, kata vorm fooliumiga (näiteks poole küpsemise pealt).

Lõika jahtunud põhi kolmeks kihiks.


Maasikatäidis:
5 zelatiinilehte
2,5 dl vahukoort
2 dl hapukoort
250 g kohupiimapastat
1.5-2 dl suhkrut
u. 500g maasikaid püreestatuna

Leota zelatiinilehti rohkes vees 5-10min. Vahusta koor. Püreesta maasikad.
Sega omavahel hapukoor, kohupiim, suhkur ja maasikad. Sulata veest kuivaks pigistatud zelatiinilehed 0,5dl keevas vees, lase hetk jahtuda. Tõsta veidi maasikasegu zelatiinisegu hulka ja lisa seejärel ülejäänud täidisele. Lisa õrnalt segades vahukoor.


Immutamiseks:
u. 1dl piima + 2tl vaniljesuhkrut


Kaunistamiseks:
200g rohelist martsipani
2.5dl vahukoort
martsipanist kaunistusi
veidi sulatatud shokolaadi

***

Pane esimene biskviidikiht tagurpidi vormi ning immuta vaniljepiimaga. Vala peale pool maasikatäidisest. Tõsta peale keskmine biskviidikiht, immuta ja vala peale ülejäänud täidis. Tõsta peale viimane kiht, immuta. kata toidukilega. Lase külmkapis tarduda 4-5tundi või üleöö.

Rulli martsipan tuhksuhkrusel alusel kettaks. Vahusta koor. Määri tordi küljed ühtlaselt vahukoorega (või pritsi) ja kata tort ka pealt vahukoorekihiga. Tõsta martsipan tordile ja vajuta õrnalt kinni. Kaunista martsipanist kujukeste ja shokolaadiga. Lõpuks pritsi täheotsakuga tordi äärtesse kaunistused.

8 comments:

Ave said...

Võrratult kaunis tort!!! Need liblikad on nagu ehtsad!

Annika said...

tõesti väga reaalselt kiftid liblikad!

Pille said...

Mulle meeldib see hele värv väga!

Anonymous said...

tere, tahaksin ka teha lapsele 2 a sünnipäevaks ühe tordi, jänku teemalise biskviitpõhjadest. Tahaksin nõu küsida, et mitme kihilisena oleks kõige maitsvam ja parem ja mis täidis sinna sobiks, kuna ise ei oska otsustada, kuna need koostisaineid ei istu mulle eriti siis mida soovitaksite Teie: retsept võetud siit : http://teresake.blogspot.com/2009/03/janku-tort.html

Pealt tahaksin küll teha sellise valge, mandli,valge sokolaadi või kookose laastudega, martsipani kahjuks ei oska kasutada. Ette tänades.

ppp

qsti said...

Minu enda maitse järgi tort on alati mitmekihiline ja selline, et biskviit on õhuke ja täidisekiht paks. :D

Kujulisi torte on muidugi raskem kõrgeks saada. Suvised tordid peaks ikka alati marjadega olema, vaata näiteks seda karu, millel hästi lihtne täidis (vaarikad ja kakaopuding):
http://qsti.blogspot.com/2008/08/karutort.html

Kui ma praegu sellist jänest hakkaks tegema siis teeksin vist nii, et maasikad ja vaniljepuding+vahukoor ning kaunistaks kookoshelvestega. Immutamiseks sobib lastetordile hästi piim + vaniljesuhkur.

Anonymous said...

Seda karu piilusin jah :) Kogused pean siis ise välja mõtlema palju miskit läheb,oletan et see jänes tuleb päris suur!?
Esijalgu siis vahustan vahukoore ja sinna hulka lisan vailjepudingu ? Maasikad ka püreestan? Või panen tükeltatuna. Kui vahukoore ja vaniljepudingu kokku segan,huvitav kas pean veel suhkrut ka lisama? Või mis pidi kõige parem on ?Nime tähed mõtlesin teha sokolaadist vist, sulatan ära ja teen tähed. Ise asi kuidas nad siis seal seisvad.

Suured tänud
ppp

Anette said...

Superilusad liblikad, kas need on martsipanist, väga ehtsad kohe, nagu päris :-)

australian foods said...

Hmmmmm, this looks yummy... shame I can't understand how to make it!