7.12.08

Jamie Oliver'i Salmon en croûte / Lehttaignas küpsetatud lõhe

Detsembrikuu GF-st hakkas teiste ahvatluste seas silma just see küpsetis, eelkõige tänu suhteliselt lihtsale-kiirele valmistusviisile. Lisaks kalale oli taignas mõnus kooslus oliividest, basiilikust, tomatist ja juustust.

500g lehttaigent
800g lõhefileed
oliivõli
meresoola ja musta pipart
4 spl oliivipastat (tapenade)
väike punt värsket basiilikut
2 küpset tomatit
150g mozzarellat
1 suur muna

Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.
Võta suurem ahjuvorm ja raputa see jahuga üle. Rulli jahusel pinnal lehttaigen umbes 30x15cm suuruseks ristkülikuks. Tõsta taignaplaat vormi. Nirista lõhefileele oliivõli ja maitsesta soola-pipraga. Pane kala taigna keskele, nahk allpool. Määri õhukese kihina peale oliivipastat. Oliivipasta peale säti basiilikulehekesed. Viiluta tomatid ja tõsta need filee keskele ritta. Kõige peale pane juusturibad. Maitsesta soola-pipraga ning nirista jälle peale oliivõli. Tõsta taignaääred üles, neid kinni näpistades ja surudes. Määri taignaosa lahtiklopitud munaga.

Tõsta vorm ahju allossa ning pane sellest ülalpool olevasse vahesse ahjuplaat, et küpsetis pealtpoolt liiga palju kuumust ei saaks. Küpseta umbes 35 minutit.

3 comments:

vernanda said...

no mulgi see tegemata tööde nimekirjas:) hea teada, et ikka välja tuleb;)

Pille said...

Oi, see tundub maitsev!!

Elina said...

Lihtne ja geniaalne. Ei tea, kas mõne valge kalaga tuleb sama hea?