7.8.08

Maasikatort

Enda sünnipäevaks tegin vendade abiga maasikatordi. Biskviitpõhi tuli poest, täidiseks sai mõnus ja mitmeid kordi testitud marjakreem.

Traditsiooniliselt kasutasime lahtikäiva koogivormi asemel toidukilega vooderdatud supipotti. Kaunistatud vahukoore, valgest shokolaadist (+pronksivärvi sädelussprei) "mereelukate", ja suhkrupärlitega.
















P
õhi:
valmis kodumaine tordipõhi

Maasikatäidis:
5-6 zelatiinilehte
2,5dl vahukoort
2 dl hapukoort
200g maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
600g maasikaid püreestatuna

Leota zelatiinilehti rohkes vees 5-10min. Vahusta koor. Püreesta maasikad.
Sega omavahel hapukoor, toorjuust, suhkur ja maasikad. Sulata veest kuivaks pigistatud zelatiinilehed 0,5dl keevas vees/maasikamahlas, lase hetk jahtuda. Kuna täidis on külm siis lisa kõigepealt osa marjasegust peene nirena valades zelatiini hulka ja alles seejärel sega saadud segu ülejäänud maasikatäidise juurde, sega õrnalt juurde vahukoor.

Vooderda lähtikäiv vorm toidukilega. Lõika tordipõhi kolmeks kihiks. Pane vormi põhja biskviidi pealmine kiht tagurpidi, immuta vaniljepiimaga(piim+vaniljesuhkur). Vala peale pool maasikasegust. Tõsta peale keskmine biskviidikiht, immuta ja vala ülejäänud maasikatäidis. Tõsta peale viimane kiht, immuta. Lase külmkapis tarduda 4-5tundi või üleöö. Kaunista vastavalt soovile.

3 comments:

Anonymous said...

(Tagantjärele?) Palju-palju õnne ilusa juubeli puhul, armas Qsti!!

qsti said...

Aitäh õnnesoovide eest ja sünnipäevakingi eest ka (sain ju põlle enam-vähem sel ajal kätte). :)

kardemon said...

palju õnne (samuti tagantjärgi siis)..

tahtsin lihtsalt ka veel mainida, et Su marjatäidised lähevad mul ilmselt veel käiku.. mustikatäidist olen paaril korral kasutanud. ja ma olin ülimalt õnnelik kui selle Su blogist leidsin... seni olin pannud kihtide vahele vaid kohupiima või banaane vms "tavalist".

:)