7.8.08

Maasika-kohupiimatort

Peale maal käimist jäime terve perega haigeks (nii linnainimesed vist, et värsket maaõhku ei talu :P) ja keegi peale minu ei tahtnud ega jaksanud enam niisama maasikaid süüa. Tegin lihtsa kohupiimatordi, mis oli mõnusalt marjane.

Maasikaid oli lisaks kattele ja külgedele ka täidises. Nii said marjad päris kärmelt söödud. Täidisesse lisasin maitseks veel laimimahla.

Küpsisepõhi oli vägagi tervitatav vaheldus biskviitpõhjale. Millegipärast olen küpsisepõhja pikaks ajaks unarusse jätnud.




Põhi:
150g Digestive
75g sulatatud võid

Vormi külgedele:
viilutatud maasikaid

Täidis:
1pk vahukoort
500g (maasika)kohupiimapastat
0,5-1dl suhkrut
200-300g maasikaid
1 tl vaniljesuhkrut
5 zelatiinilehte
0,5dl laimimahla

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru segu lahtikäiva vormi põhja. Lao maasikaviilud vormi külgedele tihedalt üksteise kõrvale.

Vahusta koor. Pane zelatiinilehed külma vette ligunema. Sega kohupiimapasta suhkrutega, lisa tükeldatud maasikad. Sulata kuivakspigistatud zelatiinilehed kuumas laimimahlas. Lase hetk jahtuda. Tõsta natuke täidist zelatiini juurde ja sega korralikult läbi. Vala segu ülejäänud täidise hulka. Sega õrnalt juurde vahukoor.

Vala segu küpsisepõhjale ja lase enne serveerimist vähemalt neli tundi külmkapis seista.

2 comments:

Anonymous said...

Aah kui ilus, tuletas mulle meelde, et praegu on vast viimane võimalus turult natuke maasikaid varuda ja selle retsepti peal kätte harjutada.

Anonymous said...

Kaunis!