7.8.08

Karutort

Lapse 2. sünnipäevaks tegin "pehme ja karvase" Karu-tordi. Põhjaks tavaline hele biskviit, vahele panin vaarikamoosiga segatud vaarikaid ja kakaopudingut. Kaunistamisel kasutasin esimest korda võikreemi (värvisin kakaoga). Karu ninaks shokolaadist "kohvi"uba.

Maitse poolest sai tort üllatavalt mõnus, võikreemgi täitsa söödav (eriti kui õigel ajal lõptada), kange kohvi kõrvale igaljuhul sobis imehästi. Vaarikad tordi vahel olid mõnusalt hapukad ja mahlased.







Võikreemi tegemisel juhindusin sellisest retseptist :
250g magedat võid
500g tuhksuhkrut
2spl piima
1spl vaniljesuhkrut
Või vahtu ja pool suhkrust juurde sõeluda. Lisada piim, vaniljesuhkur ja seejärel ülejäänud suhkur.

Need kogused olid mulle täiesti vastuvõetamatud ja tegin nii (tort on 20cm x 30cm alusel) ning osa kreemist jäin veel ülegi:
150g võid
300g tuhksuhkrut
1spl piima
1spl vaniljesuhkrut

5 comments:

Puhvis Kukk said...

Niiiiiii armas. Oled ikka joonistaja - ma muuga saaks hakkama aga kunstiannet ei ole.

Anonymous said...

Suurepärane tort!
Kuidas sa võikreemi niimoodi kendesse kujunditesse said? Lasid läbi tordipritsi? Kas on mingisugune spetsiaalne prits?
Esmalt küpsetasid suured biskviidid ja siis lõikasid karu kujuliseks?
Mis silmadeks on?
Tuli palju küsimusi, kuid nii hakkas meeldima, et sooviks ka proovida. Otsin just alternatiivi toiduvärvidega tehtud tortidele. See tundub olema üks väga mõnus alternatiiv!
Tänudega,
Kaia

qsti said...

Aitäh ilusate sõnade eest! :)
Võikreem on läbi tordipritsi tähekese-otsaku pritsitud, sellega saab minu arust vahva karvase karu (eriti kui küljed ka tähekesi täis teha).
Silmad on tehtud ka võikreemist, tupsutasin sõrmega natuke kakaod peale, et "pehmemad" paistaksid. Sinine osa on toiduvildikaga aga olen teinud ka nii, et võikreem kakaoga võimalikult tumedaks ja siis sinna keskele midagi eraldi ei teegi. ja olen teinud ka sulatatud shokolaadist silmad. Siin on selline variant näha:
http://images45.fotki.com/v1426/photos/1/1377885/6806225/christella001-vi.jpg

Anonymous said...

Üks küsimus veel: kas lõikad biskviidid enne karukujuliseks valmis või teed enne kogu tordi (st koos sisuga) ära ja siis lõikad ning kaunistad?

Kaia

qsti said...

Kui teen erikujulist torti siis lõikan kohe alguses biskviidist kujundid valmis ja siis hakkan tegema.
Seoses selle teemaga olen üht tellitud torti tehes õudusunenägu näinud, et hakkasin valmis torti väiksemaks lõikama ja suure silumise peale jäi lõpuks ainult pisike tükk järgi. :O