Eelmise aasta alguses (või oli see juba üleeelmise lõpupoole, kes seda enam mäletab) tabas mind kindel soov muretseda jäätisemasin. Vaatasin natuke ringi aga sobivat pakkumist ette ei juhtunud ja käskisin endal sellest tahtmisest üle saada...mõneks ajaks õnnestuski.
Aga siis hakkas mulle viimasel ajal pidevalt ette jääma see teema ja nüüd siis meil ka uus sõber köögis koha sisse võtnud. (meenus just vahva uudis jaapanist, kus mees märkas, et imelikul kombel kaob köögist toitu, hakkas uurima aga mingit seletust asjale ei leidnud. Lõpuks lasi kaamerad paigaldada ja kui köögis jälle liikumine oli siis kutsus politsei. Mingeid sissemurdmise jälgi ei leitud aga kui politsei mehe kodu läbi otsis siis leiti kapist naine...kes oli salaja seal elanud terve aasta :D )
Meie uus sõber näeb välja selline:
Vanilje-koorejäätis kaneeliga (Philips Deluxe recipe book)
3 munakollast
100g suhkrut
10g vaniljesuhkrut (panin u. 1tl vaniljeekstrakti)
2,5 dl 3,5% piima
2 dl vahukoort 35%
8g kaneeli
Vahusta munakollased, kaneel, suhkur ja vaniljesuhkur/ekstrakt kohevaks vahuks. Lisa pidevalt segades piim. Vahusta koor ning sega see ülejäänud ainetega. Lülita jäätisemasin tööle ja vala segu masinasse. Valmimisaeg u. 40-50minutit.
vokitud õunad (Pirkka)
4-5 (u. 500g) õuna (Royal Gala)
1spl võid
1spl suhkrut
1tl kaneeli
½tl kardemoni
1spl heledat siirupit
Pese õunad, eemalda südamikud ja lõika sektoriteks. Kuumuta pannil või, lisa õunad ning sega need võiga läbi. Kui õunad on kuumad ja veidi pehmenenud lisa suhkur, kaneel ja kardemon. Sega õrnalt. Tõsta õunad taldrikule ja nirista peale siirupit, serveeri vaniljejäätisega.
2 comments:
Need vokitud õunad näevad väga ahvatlevad välja!!
Nõustund Pillega. Ja ei suutnud vastu panna, proovisin neid eile ka teha - tõesti maitsvad! Et jäätist ei olnud käepärast, serveerisin vaniljeessentsiga maitsestatud vahukoorega-oi seda rõõmu :)
Post a Comment