Sel aastal polegi ma veel millegipärast rabarberikisselli tegemiseni jõudnud, olen muudkui otsinud ja testinud uusi ja mõnusaid rabarbri(koogi)retsepte, nüüd on viga parandatud ja magustoit valmis...
Tavapärase rabarber-maasikad koosluse asemel seekord koos rabarber ja vaarikad. Minu jaoks peab kissell olema mõnusalt paks...kui on liiga vedel siis pole see üldse õige kissell vaid on hoopis jook.
See paks kissell sai nii maitselt kui värvilt päris vaarikane aga samas ikka piisavalt rabarbrine.
Sõime koos vanilje-kohupiimakreemiga.
1l rabarberitükke
ca. 1,5l vett
1½dl suhkrut
6spl maisitärklist
ca. 300g külmutatud vaarikaid
Keeda rabarber suhkruga maitsestatud vees pehmeks.
Püreeri vaarikad.
Sega tärklis vähese koguse veega ja vala peene nirena pidevalt segades potti. Lase paar minutit keeda. Tõsta tulelt. Sega kisselli hulka vaarikapüree. Vala kissell suurde kaussi ja riputa suhkruga üle, et vältida "naha" teket.
2 comments:
1 liiter rabarberitükke?
1 liiter.
Post a Comment