15.5.10

Väikese Myy rabarberipirukas

Et see kevad päris rabarberipostituseta mööda ei jõuaks minna siis tegin vahelduseks ka midagi muud kui varem blogitud rabarberi-juustukooki. Tänu Nami-nami fotokampaaniale tegin seda pirukat ja ilmub see postitus. Vaikust seletan sellega, et oleme kogu perega saia-leiva-sepikuliste küpsetamisele keskendunud ja sekka eksib ka mõni varem heakskiidetud retsept. Jätkuvalt olen Bertinet-lummuses ja tema retseptidest ning taignast on mingi hetk ka pikem postitus tulemas.
Praegu aga Myy rabarberipirukas, mille muudavad veidi erilisemaks jahvatatud mandlid, mida nii taignas kui rabarberite peal. Lihtne ja mõnus-mahlane pirukas viis koos kodutehtud vaniljejäätisega keele alla.



põhi:
100g võid
0,75dl suhkrut
1 muna
1,5dl jahu
1dl jahvatatud mandleid
1tl vaniljesuhkrut
1tl küpsetuspulbrit

täidis:
5-6 rabarberivart
0.75dl suhkrut
0,5dl jahvatatud mandleid

Sega suhkur toasooja võiga, lisa muna. Sega kuivained omavahel ja lisa taignale. Suru taigen pirukavormi põhja ja äärtesse.
Lõika rabarberid tükkideks ning puista taignale. Sega suhkur jahvatatud mandlitega ning raputa rabarberitele.
Küpseta 200-kraadises ahjus u. 30 minutit.

Kakaomuffinid kirsimoosiga

Juba mitu-mitu aastat on mu retseptikuhjas Kalevi retseptileheke "Mõnus muffin isale", kus isadepäeva maitseelamusteks soovitatud shokolaadi-rosinamuffineid, martsipanimuffineid ja/või kakaomuffineid kirsimoosiga. Olen kunagi ammu neid kirsimoosiga muffineid teinud kuid polnud enam päris täpselt meeles, mida ma nende kohta arvanud olen. Nami-nami fotokampaaniast innustatuna tegime neid täna hommikul koos lapsega uuesti. Muffinid said mõnusalt kohevad aga kakaod oleks pidanud rohkem panema, selles osas võinuksid muffinid nii maitselt kui värvilt veidi jumekamad olla.






12tk

100g võid
1,5dl suhkrut
2 muna
4dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
1,5dl piima
1dl kirsimoosi
(2-)3 spl kakaod
1-2spl riivitud apelsinikoort
(12 kirssi)

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad ning piim. Sega jahu, küpsetuspulber ja kakao ning sõelu munavahu hulka. Sega ühtlaseks. Tõsta taigen muffinivormidesse ja lisa igasse vormi ka teelusikatäis moosi (ning soovi korral ka kirss).
Küpseta 180-kraadises ahjus 15-20 minutit.

Oliivimuffinid

Minu suureks kurbuseks on meie pere kõige väiksem liige täielikult loobunud oliivide söömisest, mis mingil hetkel ta lemmikute hulka kuulusid. Isegi see ei ole müüv argument, et päris mitmete oliivipurkide peal on suurelt tema nimi kirjutatud ;) . Sellest tingituna meil kogu oliivimajandus viimasel ajal ainult õli näol esindatud. Mõned päevad tagasi poes ringi vaadates aga tuli mulle kange oliiviisu peale ja nii see purgike tee meie juurde leidis ja täna hommikul tegin Nami-nami fotokampaania innustusel need muffinid. Laps oli tegemise juures täie innuga aga kui söömiseks läks siis ütles, et "Ei aitäh, need tegin emmele-issile, mulle moosimuffin!" Sõimegi siis mehega kahekesi neid mõnusalt oliiviseid muffineid ja peale määrisime kitsejuustumääret.
Retsept nami-namist.




12tk
4 dl nisujahu
0.5 dl kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
1tl punet
0.5 tl ürdisoola
3 küüslauguküünt
2dl hapukoort
80g sulatatud võid
2 muna
1dl tükeldatud Kalamata oliive
peale:
12 Kalamata oliivi

Sega kuivained omavahel. Teises kausis sega kokku hapukoor, munad, sulatatud või, oliivitükid ja purustatud küüslauk. Sega kokku ja tõsta muffinivormidesse. Torka igasse muffinisse üks terve oliiv. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 20 minutit.