15.5.10

Väikese Myy rabarberipirukas

Et see kevad päris rabarberipostituseta mööda ei jõuaks minna siis tegin vahelduseks ka midagi muud kui varem blogitud rabarberi-juustukooki. Tänu Nami-nami fotokampaaniale tegin seda pirukat ja ilmub see postitus. Vaikust seletan sellega, et oleme kogu perega saia-leiva-sepikuliste küpsetamisele keskendunud ja sekka eksib ka mõni varem heakskiidetud retsept. Jätkuvalt olen Bertinet-lummuses ja tema retseptidest ning taignast on mingi hetk ka pikem postitus tulemas.
Praegu aga Myy rabarberipirukas, mille muudavad veidi erilisemaks jahvatatud mandlid, mida nii taignas kui rabarberite peal. Lihtne ja mõnus-mahlane pirukas viis koos kodutehtud vaniljejäätisega keele alla.



põhi:
100g võid
0,75dl suhkrut
1 muna
1,5dl jahu
1dl jahvatatud mandleid
1tl vaniljesuhkrut
1tl küpsetuspulbrit

täidis:
5-6 rabarberivart
0.75dl suhkrut
0,5dl jahvatatud mandleid

Sega suhkur toasooja võiga, lisa muna. Sega kuivained omavahel ja lisa taignale. Suru taigen pirukavormi põhja ja äärtesse.
Lõika rabarberid tükkideks ning puista taignale. Sega suhkur jahvatatud mandlitega ning raputa rabarberitele.
Küpseta 200-kraadises ahjus u. 30 minutit.

4 comments:

Pille @ Nami-Nami said...

See Väike Myy on seal eriti armas. Kusjuures mul oli ka see retsept välja vaadatud - mandlidki ära ostetud. Nagu ka Spiduril. Popp retsept ;)

Anonymous said...

väga maitsev ja mahlane pirukas sai:).

Piret said...

See pirukas saab minu vaieldamatuks lemmikuks just oma mahlakuse poolest!! Ja kuna ma pole "paksupõhjaliste" pooldaja, siis oli see maius nagu rusikas mu silmaauku :)

Aitäh retsepti jagamast! :)
Olen Su blogist nii mõndagi oma kõrva taha kirjutanud ;)

australian foods said...

For lovely ideas on the best Australian Foods