22.7.07

Maasika-halvaatort

Mahlane ja hästi magus tort. Kaunistamisel kasutasin maasikaid, sidrunmelissilehti shokoaadipuru ja valgest shokolaadist tehtud liblikat. Liblikas ei kannatanud eriti sooja, natuke aega laual seisnuna murdus tiib.
Põhjakihtideks (3 kihti) hele biskviit.
Täidis:
250g kohupiimapastat
0,5dl suhkrut
100g halvaad
2dl vahustaud vaniljekastet (vahukoort)
u.500g maasikaid

Sega kohupiim, suhkur, riivitud halvaa. Lisa vahustatud koor. Tükelda maasikad ja lisa täidisele (jäta mõned kaunistuseks!). Määri täidis kihtide vahele ja peale ning lase mõnda aega külkapis maitsestuda.
Kaunista vahetult enne serveerimist.

20.7.07

Halvaakeeks

Tegu SERKi kokaraamatu retseptiga.
100g margariini
1dl suhkrut
2 muna
2dl jahu
0,5tl küpsetuspulbrit
0,25dl sidrunimahla
50g riivitud halvaad
Vahusta rasvaine suhkruga, lisa munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa ettevaatlikult segades taignale. Lisa riivitud halvaa ja sidrunimahl, sega ühtlaseks ja vala määritud ning riivsaiaga üle raputatud vormi. Küpseta 180 kraadi juures u 1 tund.

4.7.07

Mustika-maasikatort

Maasikad seisid kapis ja kolmandal päeval tahtsin vahelduseks midagi muud kui neid niisama süüa. Sealt arenes välja selline tort, mis koosnes kohupiimapastast, värsketest maasikatest ja mustika-titepüreest. Tort tuli hästi mõnus, värske maitsega.

Põhi:
hele biskviitpõhi
Immutamiseks:
maasikamahla
Täidis:
500g kohupiimapastat
2,5dl Flora vanillat
u.200g maasikaid(suhkruga püreestatud)
1prk(125g) mustikapüreed(lastetoit)
maitse järgi suhkrut
1,5 spl zelatiini
suts vett
Küpseta põhi, lase jahtuda. Pane põhi vormi, immuta. Pane zelatiin veega paisuma. Täidise jaoks vahusta FV, püreesta maasikad suhkruga. Sega maasikamoos ja mustikapüree kohupiimapastaga, maitse ja lisa vajadusel suhkrut. Lisa vahutatud koor. Sulata zelatiin ja sega väikese koguse täidisega, seejärel lisa zelatiinisegu ülejäänud täidisele. Vala vormi ja lase külmkapis vähemalt 4h tarduda.
Kaunista tort täidisest kõrvale pandud natukese FV ja värskete marjadega, soovi korral vala üle veel tarretisega.

3.7.07

Taani vaniljepannkoogid

Retsept pärit Pereköögi pannkoogierist. Täidisena kasutasin mustikamoosi ja serveerimisel mustikaid-maasikaid ja paksu vaniljejogurtit. Korralikule kj-le mitte mõeldud. :P
2,5dl jahu
0,5tl soola
6dl piima
3 muna
50g võid (või margariini)
*
8-10sl paksemat (kirsi)moosi
3sl vaniljesuhkrut

Sega jahu soolaga, lisa pool piimast, klopi ühtlaseks. Lisa ülejäänud piim, munad, sega läbi. Sulata või, sega taignasse. Küpseta(rasva lisamata) ülepannikad. Määri igale koogile 1spl moosi ja keera neljakandiliseks pakiks. Lao koogid määritud vormi, raputa üle vaniljesuhkruga ja kuumuta ahjus 200 kraadi juures 5-10 minutit.